Hvilken energikilde og hvilken varmepumpe der bedst dækker dine behov afhænger af mange faktorer. De forskellige købs- og driftsomkostninger skal overvejes. Men de enkelte varmepumpe-typer adskiller sig også fra hinanden, hvad angår installationsmuligheder, tilladelser og krav til bygningen.
Når det drejer sig om jordvarme eller en luft til vand varmepumpe kan man generelt sige, at din bolig egner sig bedst til en varmepumpe, hvis den er godt isoleret. Er boligen ikke isoleret, kan det være svært at opnå tilstrækkelig varme, og det vil blive meget dyrt i strøm, at holde varmeanlægget i drift. Du skal også være opmærksom på, at fremløbstemperaturen – dvs. den temperatur, som vandet har, når det løber ind i radiatorerne - er lavere, når huset opvarmes med jordvarme og en luft til vand varmepumpe. Det kan derfor være nødvendigt at skifte til større radiatorer eller få opsat flere, for at opnå en tilstrækkelig varme i boligen. Har du gulvvarme i din bolig, eller delvis gulvvarme vil du opnå den største besparelse på varmebudgettet, dog kan du med de fleste radiatorsystemer alligevel spare mange penge på varmeregningen med en varmepumpe.
Der findes ingen standardløsning, når du søger efter det rigtige varmepumpesystem. Men det er ikke så svært at finde det system, der passer til dine behov. Tal med din Certificerede Vaillant Forhandler. Han kan hjælpe dig med at planlægge det optimale varmesystem til din bolig.
Tilladelser
Hvis du vil installere en jordvarmepumpe, sløjfe eller ændre på dit nuværende jordvarmeanlæg, skal du huske at indhente tilladelse hos din kommune først.
Tilskud til installation af varmepumper
Har du planer om at investere i og få installeret en varmepumpe, så er der lokale tilskudsordninger, som administreres af energiselskaberne, som du kan søge tilskud fra.